Hoe werk ik in mijn praktijk

We beginnen met een gesprek over het doel van het consult. Vervolgens zoek ik via het spiertesten naar de onbalans en breng dit in balans op de manier die het beste bij jou past. Bij de afronding check ik hoe dit verandert is en we sluiten af met een gesprek.

Tijdens het consult lig je meestal op de behandeltafel, maar het kan ook zijn dat we staand of zittend werken. De kleding blijft aan, ook als ik een spier moet masseren of een accupunctuurpunt moet vasthouden.

Spiertesten

Met behulp van het spiertesten vertelt jouw lichaam hoe, wat of waarom de energie blokkeert en waar dit vandaan komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angst, verdriet, verkeerde voeding, blessures of over andere vaak onbewuste processen.

Tegelijkertijd laat het spiertesten ook zien met welke technieken ik kan ondersteunen, om jouw weer in balans te brengen! Via het spiertesten, communiceer ik als het ware met jouw lichaam. Jij bent de deskundige, ik ben de tolk.

Verbaal – Non verbaal werken

Het spiertesten kan ik doen door vragen te stellen. De kracht hiervan is dat ik je meeneem in je verhaal. Dat vind ik respectvol, omdat jij zo kunt ‘luisteren’ naar wat jouw lichaam vertelt en er meer bewustwording ontstaat. Soms werk ik ook in stilte als ik bijvoorbeeld kijk naar hoe het lichaam reageert op een voedingsmiddel of als ik de energie van een meridiaan test. Aansluitend vertel ik je dan waar ik mee bezig ben.

Maatwerk

Door het werken met het spiertesten, kan het lichaam effectief laten zien wat het nodig heeft om weer in balans te komen. Dit betekend dat er afhankelijk van de vraagstelling, gemiddeld tussen de 3 – 8 consulten nodig zijn. Na het eerste consult kan ik hier vaak wel een inschatting van geven. De periodes tussen de consulten, zijn langer dan bij een fysiotherapeut of psychotherapeut en variëren meestal tussen de 3 en 6 weken, maar dit kan uiteraard ook korter of langer zijn. Het is en blijft maatwerk.

Visie

Mijn manier van werken is met zorg en aandacht op een zachte, vriendelijke manier. Ik denk zelf dat ik zo dieper en efficiënter kan werken. Soms hebben we daardoor meer tijd nodig dan het geplande uur. Het is daarom goed met uitloop rekening te houden.

Wanneer iets niet gezien of ontdekt mag worden omdat dit te ingrijpend is, of niet het juiste moment, zal dit via het spiertesten niet naar voren komen.

Hoe breng ik jouw systeem weer in balans?

Voor het in beweging brengen van geblokkeerde energie maak ik gebruik van verschillende technieken. Voorbeelden hiervan zijn: masseren of vasthouden van accupunctuur- of reflexpunten, beweging, visualisatie, meridianen,  bloesem remedies, geluid,  voedingsstoffen, etc.

Soms is het belangrijk om op zoek te gaan naar een moment in jouw leven, dat nog altijd meespeelt in jouw gedrag en gevoel van vandaag, zonder dat je het in de gaten hebt. Door met deze herinnering te werken, zal het effect van de verandering groter zijn en doorwerken in meer aspecten van jouw leven. De kans dat je in een oud patroon vervalt in vergelijkbare situaties wordt zo kleiner.

Een gebeurtenis uit het verleden kun je niet veranderen. De manier waarop je ernaar kijkt en wat je erbij voelt, wel.