Voeding

Voeding hoort ons energie te geven. Maar dit gebeurt niet altijd. Voeding heeft een grote impact op hoe fit en gezond we ons voelen en zo ook op onze gemoedstoestand.

Wanneer brengt voeding ons uit balans

Soms gebruiken we voeding waar ons systeem niet (meer) tegen kan. Bij een allergie heb je dit wel in de gaten, maar je kunt ook intolerant zijn voor iets zonder dat je het in de gaten hebt. Ook kan er sprake zijn van een voedingsmiddelen tekort. Dit is niet terug te zien in een over- of ondergewicht van iemand. Dit gaat over vitaminen en mineralen die onvoldoende of niet in de juiste verhoudingen in het lichaam aanwezig zijn. Dit tekort kan ontstaan doordat veel van ons voedsel bewerkt is. Het bevat dan belastende en minder waardevolle stoffen. We hebben dan vitaminen en mineralen nodig, ook uit onze eigen voorraad, om deze belastende voeding goed te kunnen verwerken.Tegelijkertijd put de grond waarop we voeding verbouwen steeds verder uit, waardoor het bijvoorbeeld minder mineralen bevat.

Voeding en Kinesiologie

Met voeding in de kinesiologie werken we aan het versterken van het immuunsysteem en daarmee aan de algehele belastbaarheid. We zoeken uit welke voeding energie kost en welke voeding juist energie oplevert. Je ontdekt of er sprake is van intoleranties voor voeding (of andere stoffen waar we last van hebben) of allergieën en brengen dit in balans. En we zorgen dat eventuele tekorten van vitaminen en mineralen worden opgelost.