Touch for Health

Touch for Health is ontwikkeld door chiropractor Dr. George Goodheart. Hij ontdekte begin van de jaren 60 de relatie tussen specifieke spieren, organen, klieren en de Chinese meridianen. Dit werd verder ontwikkeld en later bekend als Toegepaste Kinesiologie. In de jaren 70 ontstond hieruit Touch for Health (aanraken voor gezondheid) van Dr. John F. Thie een collega chiropractor.

Het testen van spieren geeft inzicht in het energieniveau van ons lichaam en hoe spieren in relatie tot elkaar bewegen.

Balans in meridianen

Met Touch for Health kun je onbalans of blokkades in de meridianen van het lichaam, die de energievoorziening verstoren, opsporen en herstellen. Door de onbalans te combineren met de 5 elementen uit de Chinese Geneeskunde, wordt de belangrijkste onbalans zichtbaar. Tevens ontstaat er inzicht in het ontstaan van de klacht en hoe deze hersteld kan worden. Het vasthouden of masseren van punten op het lichaam beïnvloedt de energiestroom van de meridianen en haalt de onbalans in de spierreactie weg. Als energie beter stroomt, geeft dat een verbetering van functie van betrokken organen of klieren en vergroot het zelfherstellend vermogen.

Spieren in relatie tot elkaar

Bij elke beweging zijn meerdere spieren betrokken. Soms is de samenwerking verstoort door bijvoorbeeld een blessure. Door te zoeken naar de spier die de onbalans in stand houdt, is het mogelijk de samenwerking van de spieren te herstellen.