Wat is kinesiologie

Kinesiologie houdt zich bezig met het bevorderen van levensvreugde en gezondheid, door het in balans brengen van jouw systeem zodat energie weer kan stromen.

Kinesiologie betekent letterlijk ‘de leer der beweging’. Deze wetenschap gaat over het kunnen voortbewegen wat o.a. wordt mogelijk gemaakt door spieren, botten pezen en zenuwen. Voor beweging hebben we energie nodig die vrijkomt uit voeding via de stofwisseling en zuurstof via de luchtwegen.

Beweging gaat niet alleen over voortbeweging, maar ook over wat ons beweegt! Onze innerlijke drive, emoties, ervaringen en gedachten. Door dit mee te nemen is er Toegepaste Kinesiologie ontstaan, dat in de volksmond Kinesiologie wordt genoemd.

Samenspel

Kinesiologie gaat over het samenspel tussen de verschillende facetten van lichaam en geest, met het effect daarop door verschillende vormen van stress zoals bijv. negatieve emoties of stofjes waar we intolerant voor zijn.

Communicatiemiddel

Het spiertesten, een onderdeel uit de Kinesiologie, gebruik ik als communicatiemiddel met jouw lichaam, om uit te zoeken wat de onbalans veroorzaakt en hoe dit mogelijk ontstaan is. Vervolgens kijk ik wat de beste manier is om jou weer in balans te brengen, en zo het zelf herstellend vermogen te activeren.

Het spiertesten wordt gebruikt, omdat een spier een directe reactie laat zien op een verbale of non-verbale vorm van positieve of negatieve stress en zo zichtbaar maakt wat er speelt in ons lichaam.

Stromingen binnen de Kinesiologie

Er zijn binnen de kinesiologie verschillende methodieken ontwikkeld. Door de onderlinge samenhang gebruik ik ze door elkaar heen. Ik maak gebruik van Touch for Health, One Brain methode ®, Stress Release, Leap, Voeding.

Er zijn ook andere methodieken waar mee ik werk, die niet uit de kinesiologie komen, maar die tijdens een consult wel gebruikt kunnen worden. Hierbij kun je denken aan: Rhythmic Movement Training, Bloesem Remedies, Reiki.