Overig

Naast kinesiologie gebruik ik ook andere technieken die ondersteunen tijdens een consult. 
RMT – Primaire reflexen

Rhythmic movement training is een vorm van het werken met primaire reflexen.

Primaire reflexen zijn bewegingen die tijdens de zwangerschap en de eerste levensjaren van een kind nodig zijn om te overleven. Gedurende de ontwikkeling van het kind behoren deze reflexen te integreren in het lichaam en ontstaan er gecontroleerde bewegingen.

Wanneer deze reflexen niet geïntegreerd worden, blijven ze actief. Daarmee storen ze ons onbewust, doordat ons lichaam gewend is reflexen altijd voorrang te geven boven gecontroleerde bewegingen. Het onbewust onderdrukken van de reflexen, kan verschillende klachten veroorzaken. Dit kan zich uiten in de motoriek bij bijvoorbeeld evenwichtsklachten, op de tenen lopen, niet willen lopen, friemelen, moeite met schrijven. Maar het kan ook hoofdpijn veroorzaken, slaapproblemen, concentratieproblemen, bedplassen, nek- en rugklachten, spijsverteringsklachten, overgevoelige zintuigen en leerproblemen.

Bloesem Remedies

Bloemen hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken. De ene bloem hangt met zijn kopje als een klokje naar beneden, de andere staat helemaal open naar boven, verschillende kleuren, vorm van stengel, vorm van blaadjes, hoeveelheid blaadjes, etc. Met deze kenmerken vertellen ze allemaal hun eigen verhaal over hun kwaliteit en kracht. (Bloesem) Remedies zijn vloeibare preparaten die gemaakt worden van de levensenergie van bloesems van planten, bomen of struiken en paddenstoelen. Iedere remedie heeft een eigen unieke werking op een diep niveau van je bewustzijn. Ze worden gebruikt om emoties die uit hun evenwicht zijn geraakt in balans te brengen. Wanneer je geest in evenwicht is gebracht, zal het lichaam zich makkelijker kunnen herstellen.

Reiki

Reiki is een Japans woord dat ‘universele levensenergie’ betekent. Alles wat leeft en groeit heeft energie nodig om te kunnen bestaan. De energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen, de chakra’s en daarmee op ons hele lichaam. Het voorziet ons hiermee van energie die we nodig hebben om gezond te zijn.

Het is een kosmische niet persoonlijke energie die wordt doorgegeven. Het vermogen om energie door te geven heeft iedereen, alleen vaak nog maar in geringere mate. Door het kanaal waar de energie door stroomt te openen, kan de energie weer door ons heen stromen. Reiki ondersteund bij ontspanning, verlichting van pijn, rust en een versterking van het afweersysteem.