One Brain® Methode

De One Brain® methode is ontwikkeld door Three in One Concepts®. Het is een stroming binnen de kinesiologie. Het doel van deze methode is stress verminderen op een zachte en vriendelijke manier. En vervolgens ten aanzien van een probleem, nieuwe en betere keuzes maken. Een aantal kenmerken van deze methode zijn:

Het spiertesten met beide armen tegelijk

Door met het spiertesten linker- en rechterarm tegelijk te gebruiken, activeer je beide hersenhelften en voorkom je dat er vooral informatie komt van de hersenhelft die graag controle houdt en laat zien wat we denken te geloven.

Negatieve stress en motivatie tot verandering

Hoe groot is de stress of zelftwijfel eigenlijk? En is er motivatie om dit te kunnen veranderen? Of heb je misschien diep van binnen de moed wel opgegeven? Het kan ook zijn dat de motivatie veel te hoog is, waardoor je maar doorgaat, zonder dat dit je wat oplevert, behalve dat het je waarschijnlijk bergen met energie kost….          

Als je in een auto op de rem trapt (stress werkt als een rem) en tegelijkertijd voluit op het gaspedaal (motivatie), dan kom je niet meer vooruit en blijft er uiteindelijk weinig brandstof over….

Gedragsbarometer

De gedragsbarometer maakt inzichtelijk welk gedrag en emoties spelen bij het thema waar je last van hebt, wat je voelt of mogelijk ontkent. Tegelijkertijd laat het zien wat jij weer graag zou willen dat het is.

Fysieke structuren en hun functies. 

Dit gaat over onze kwaliteiten en valkuilen in relatie tot onze omgeving. Hoe we gebouwd zijn en eruit zien, bepaald voor een groot deel onze reacties en gedrag. Kennis van deze functies helpt om jezelf en anderen beter te begrijpen.