Voeding chemie

Voeding
• Chemie: voedingsallergie of intolerantie, voedingstekorten of te veel toxines, water tekort, hormoononbalans.

Fysiologie (hormonen voeding) of omgevingsfactoren, etc.) ,

Voeding hoort ons energie te geven. Maar dit gebeurt niet altijd. Dit heeft impact hoe we fit en gezond we ons voelen maar ook op onze gemoedstoestand.

Dat Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Gebruik van voeding die niet bij jou past zonder dat je het in de gaten hebt.

Het ontstaan van korten:
Voeding die industrieel bewerkt is, bevat vaak belastende stoffen en te weinig waardevolle stoffen. Vitamines en mineralen uit onze eigen voorraad kunnen we zelfs nodig hebben om deze voeding te verwerken.
Tegelijkertijd put de grond waar we voeding op verbouwen steeds verder uit.
Zo kunnen we langzaam aan een vitamine of mineralen tekort opbouwen.

Een belangrijk onderdeel binnen de kinesiologie is het werken aan de verhoging van de fysieke weerstand en algehele belastbaarheid.

Versterken van het immuunsysteem
Het optimaliseren van de dramfunctie
Uittesten van vitamines en mineralen ter ondersteuning van het proces
Verbeteren van emotionele belastbaarheid.

Overkoepelende emotie

Virussen en vaccinatiesintolerantie of een allergie

Het aansturingssysteem de kortsluiting in het brein of in bepaalde hersengebieden gerelateerd aan de weerstand en het immuunsysteem. Gerelateerd aan de weerstand en het immuunsysteem

• testen waar u allergisch of intolerant voor bent
• testen welke voeding energie kost en welke voeding juist meer energie oplevert
• testen of er tekorten zijn op gebied van vitaminen, mineralen of essentiële mineralen
• testen of er sprake is van een ondermijnend beeld, zoals: Candida, Bacteriële infecties, Virussen (zoals EBV)
• testen of vaccinaties een storing kunnen geven of gegeven hebben
• cursussen om te leren met voeding te testen.

Als eerste testen we dan de Basis 5 stoffen: Eimix, Calcium, Vitamine C, Vitamine B en Suiker. Als deze stoffen goed zijn, dat wil zeggen geen energie kosten, dan scheelt dat al gauw 100 of 150 allergische reacties op de alledaagse voeding. Pas na deze basistesten en het eventueel balanceren ervan kunnen we verder gaan met de mogelijk andere allergieën.

Voedingstekorten
Een tekort ontstaat meestal niet van de ene dag op de andere. Het is een langzaam toenemende klacht. In de praktijk gebruik ik de Riddler punten om een indruk te krijgen van de tekorten op gebied van vitaminen, mineralen en enzymen. Vanuit deze test kijk ik wat de prioriteit is en wat dan eventueel de optimale aanvulling is, hetzij vanuit voeding,

Waarom ondersteunend voeding / intoleranties / allergieen

Voeding Testen
In Praktijk freedom wordt er op een aantal manieren met voeding gewerkt:
• testen welke voeding optimaal is, waar bent u allergisch of intolerant voor?
• welke voeding kost energie en welke voeding levert juist meer energie?
• zijn er misschien tekorten op gebied van vitaminen of mineralen of essentiële mineralen?
• is er sprake van een ondermijnend beeld, zoals: Candida, Bacteriële infecties, Virussen (zoals EBV)?
• cursussen om te leren met voeding te testen.

Bij allergie werk ik vaak met een combinatie van TAT / More in One en NAET. Als eerste testen we dan de Basis 5 stoffen: Eimix, Calcium, Vitamine C, Vitamine B en Suiker. Als deze stoffen goed zijn, dat wil zeggen geen energie kosten, dan scheelt dat al gauw 100 of 150 allergische reacties op de alledaagse voeding. Pas na deze basistesten en het eventueel balanceren ervan kunnen we verder gaan met de mogelijk andere allergieën.

Soms nemen mensen zelf voeding mee om uit te laten testen of ze ergens wel of niet goed tegen kunnen. Zeker bij baby’s kan het zinvol zijn om te testen waar de baby wel of niet gevoelig voor is, dit ook om reacties te voorkomen.
Tekorten in de voeding kunnen echt aanleiding geven tot allerlei klachten. Een tekort aan Vitamine C zal bijvoorbeeld sneller leiden tot griep of een blaasontsteking bijvoorbeeld. Vitamine B is heel voornaam om stress te kunnen hanteren. Zo zijn er veel stoffen die allemaal hun eigen unieke functie(s) hebben. Het mooie van kinesiologie is, dat er een manier is om te testen naar het optimale middel.

Niet wanneer je al eens een anaflylatische shock hebt gehad
Bij lactose geen enzym
Bij gluten

Allergieën komen steeds vaker voor. Een zwakker immuunsysteem, meer vervuiling, meer E-stoffen in de voeding, tekorten door armere voeding, stress, veelvuldige prikkels, vaccinaties, elektrosmog. Wie zal het zeggen?
NAET, TAT, Allergiecorrectie via More in One bieden allemaal een goed geslaagde aanpak om allergieën te elimineren. Sinds 2000 wordt deze techniek van allergie-correctie in de praktijk in Gilze met succes toegepast. De basis is NAET met daaraan toegevoegd extra technieken ter versterking van het immuunsysteem en het loskoppelen van eventuele emoties gelinkt aan de stof. De toevoeging van de Allergie correcties van Wayne Topping en zijn Quick ready reference zorgt voor een nog completere aanpak.

De eerste sessies richt ik me op de 5 grote basis allergieën waar wij als Westerse mens last van hebben, namelijk: eimix, calcium, Vitamine C, Vitamine B-complex en suiker. Daarna kunnen groepen aanpakken, zoals: granen (tarwe, gluten, haver, gerst,…) of melkgroep (melk, boter, kaas, yoghurt, room,…); pollen (grassen of bomen). De kunst is eigenlijk om met zo weinig mogelijk sessies zoveel mogelijk resultaat te boeken.

Denk je dat je ergens overgevoelig voor bent, maar je twijfelt nog? Een simpele manier om te kijken of dat zo is, is het volgen van een eliminatie dieet. Gebruik dat product eens heel consequent 1 week niet, nergens in, ook niet een klein beetje, geen spoortje! Normaal gesproken is een voedingsmiddel maximaal 4 dagen in ons lichaam, als je iets dus een week kunt laten, merk je mogelijk een verandering. Baat het niet, dan schaadt het niet. Probeer het eens en laat je verrassen!!